Вакцинація на Львівщині «просіла» після закінчення запасів Moderna

3210 0
Кількість хворих на коронавірус, кількість госпіталізованих та кількість смертей внаслідок захворювань на коронавірус на Львівщині суттєво зросла за останній тиждень. А темпи вакцинації суттєво сповільнилися. Tvoemisto.tv проаналізувало найважливіші показники в контексті пандемії Covid-19.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Вакцинація

Загальна кількість виконаних щеплень минулого тижня в області знизилась після вичерпання запасів вакцини Moderna (SpikeVax), яку активно використовували для других доз. Минулого тижня (від 13 до 19 вересня) на Львівщині зробили лише 43888 щеплень (і першими, і другими дозами). Для порівняння - за перший тиждень вересня (від 30 серпня до 5 вересня) в області зробили 52097 щеплень, за другий тиждень вересня (від 6 до 12 вересня) - 50369 щеплень.  Проте, вакцинацію першими дозами вдалось за минулий тиждень наростити на 48% — завдяки більшій доступності вакцини Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

 

 

Станом на 20 вересня у Львівській області повністю вакцинованими від COVID-19 є приблизно 12,5% мешканців. За цим показником Львівщина займає лише 12-те місце в Україні. У першій п’ятірці — Київ, Київська, Полтавська, Черкаська та Дніпропетровська області.

Захворюваність

За тиждень з 13 по 19 вересня на Львівщині 2648 хворих отримали позитивні результати тестування на COVID-19. Це дуже значне зростання, що викликає занепокоєння як у лікарів, так і місцевої влади. За попередній тиждень, з 6 по 12 вересня, позитивні результати тестування були лише у 1484 хворих. Більшу кількість позитивних результатів отримали за минулий тиждень лише у Харківській області. На тлі інших регіонів на Львівщині загрозлива ситуація, але ще не настільки як на Буковині, Тернопільщині чи Харківщині.

 

 

Переглянути, якими вакцинами щепили львів’ян та мешканців Львівщини протягом усієї вакцинальної кампанії можна на графіку нижче.

 

 

Госпіталізації

За минулий тиждень лікарні області прийняли 864 хворих з підозрою на COVID-19 або підтвердженим діагнозом. Тижнем раніше (з 6 по 12 вересня) нових хворих у стаціонарах було лише 586. Загальна кількість хворих у стаціонарах зросла доволі стрімко з 897 до 1268. На перший погляд, до весняного піку госпіталізацій — 3434 хворих — ще дуже далеко, але ми не знаємо, якими темпами зростатимуть госпіталізації у наступні тижні. За кількістю хворих у стаціонарах (на кінець доби 19 вересня) Львівщина є на другому місці в Україні після Харківщини.

 

 

Смертність

Кількість оприлюднених смертей від COVID-19 зросла за минулий тиждень (37) у порівнянні з попереднім тижнем (14). Поки що смертність є дещо нижчою ніж у лютому 2021 р. (період між осіннім та весняним піком), але, очевидно, буде зростати.

 

 

Актуальну інформацію про поширення коронавірусної хвороби у регіонах та перебіг вакцинальної кампанії можна отримати за цим посиланням.

Дмитро Борисов

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!