Вакцинацію дітей від 5 років в Україні можуть дозволити вже весною

1059 0
Головний санлікар Ігор Кузін рекомендує робити щеплення від коронавірусу дитині, особливо, якщо та має супутні заварювання
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Уже з квітня цього року Міністерство охорони здоров’я розглядатиме можливість вакцинації від коронавірусу для дітей від 5 років. Досвід інших країн, за словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. Про це він повідомив в інтерв’ю ВВС.Україна.

«Завдяки щепленням від Covid-19 попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах», – пояснює він.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Водночас рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. На рівні Європи таке питання ще теж не розглядали.

Натомість щеплення дітей віком від 12 до 18 років роблять лише за бажанням батьків. МОЗ прийняло таке рішення ще восени 2021 року. Уже вакцинували близько 140 тисяч дітей. А частота несприятливих випадків після імунізації дітей, за словами санлікаря, не більша, ніж серед дорослих.

«Тобто нічого незвичного не зареєстровано», – додає він.

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Ігор Кузін також рекомендує робити щеплення від коронавірусу дитині, особливо, якщо та  має супутні заварювання – онко, астма, серцево-судинні – тут перебіг може бути важким. Якщо ж дитина здорова, то рішення батьків має залежати від того, наскільки часто вона відвідує організовані колективи.

Нагадаємо, що зараз в Україні поволі збільшується кількість госпіталізацій.Нову хвилю прогнозують на кінець січня 2022 року, а пік уже на лютий. Окрім цього, ця хвиля може бути триваліша, ніж інші. Детальніше читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!