Вакциновані за кордоном українці зможуть отримати Covid-тисячу

1264 0
На сьогодні вже 3,6 млн людей скористалися послугою «єПідтримка», з них вже майже 2 млн отримали кошти.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Українці, які щепилися від коронавірусу за кордоном, також можуть отримати тисячу гривень від держави, яку від учора, 19 грудня, почали видавати. Про це під час селекторної наради повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.

«Люди, які були вакциновані за кордоном визнаними у світі вакцинами, так само повинні мати нагоду скористатися програмою Президента «єПідтримка». Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в Дію», – каже очільник Уряду.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, на сьогодні вже 3,6 млн людей скористалися послугою «єПідтримка», з них вже майже 2 млн отримали кошти. Наразі до програми приєдналися 6 банків, а ще 10 проходять процес підключення. Загалом у банках відкрили більш ніж 4,6 млн спеціальних рахунків.

Крім того, у Мінцифрі кажуть, що активно співпрацюють із Національною поліцією та кіберполіцією для виявлення транзакцій установам, які не надають визначені в переліку послуги.

Читайте також: «Ми здолали майже 60% шляху в боротьбі з Сovid-19», – епідеміологиня Наталія Виноград

Нагадаємо, що ініціатива «єПідтримка», у межах якої кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, може отримати 1 тис. грн допомоги від держави, почала діяти від учора, 19 грудня. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам.

Ініціатива працюватиме упродовж року, а отримані кошти можна реалізувати протягом 4 місяців. Як отримати виплату, пояснюємо тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!