Політична реклама

Валютні перекази в Україні відтепер отримуватимуть у гривнях

1555 0
Національний банк України зобов'язав при валютних переказах по Україні зараховувати одержувачам лише еквівалент в гривні.

Про це йдеться в постанові регулятора від 16 вересня 2013 р. №365, інформують Варіанти з посилання на Набанк України.

Національний банк України продовжує здійснювати політику, спрямовану на дедоларизацію економічних відносин.

Зміни стосуються лише переказів по Україні, система зарахування надходжень з-за кордону на даний момент не змінилась.

Крім того, вимога зараховувати кошти в гривневому еквіваленті не поширюється на операції із зарахування відсотків, на залишок коштів на поточному або депозитному рахунках, з казначейськими зобов'язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики, купівлі-продажу, обміну іноземної валюти, з валютою, одержаною у порядку успадкування, за договорами дарування, з повернення коштів (помилково перерахованих або надмірно сплачених).

Таким чином, зазначені норми не обмежують фізичних осіб у розпорядженні власними коштами в іноземній валюті, - зазначила заступник директора департаменту методології грошово-кредитної політики НБУ Людмила Чепинога.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!