Вареники з равликів і текіла для туристів. Як львівські підприємці рятують свій бізнес

2078 0
Наступного року на фермі планують пригощати туристів ‎текілою та самбукою.
Фото: Ферма "Західний равлик"

Фото: Ферма "Західний равлик"

Поблизу Львова готують вареники з равликами. Львівські підприємці, шукаючи можливість збути 36 тонн молюсків, пригостили равликами всі мисливські угіддя, ведмежий притулок, вигодовують ними своїх качок. А також урізноманітнили меню свого ресторану. Про це пише BBC Україна.

Підприємці Ірина та Іван Юськевичі наприкінці 2019 року виростили 36 тонн равликів. Через карантин Європейський ринок закрився – ресторації Італії, Франції, ‎Іспанії, Португалії. Європа зазнала шалених збитків. Перед підприємцями постало питання: що робити з равликом, якого виростили до ‎карантину, адже збути його в такій кількості на українському ринку неможливо, а ‎здешевити нереально. Інакше не окупиться праця і комунальні платежі.‎

Читайте також: Де їдять наших равликів. Україна збільшила експорт молюсків

«Ми змушені були шукати варіанти. Пригостили равликом усі мисливські угіддя, ‎зоопарки, ведмежий притулок – це величезний комплекс білків та ‎амінокислот. А цього року завели каченят, які охоче доїдали не експортованих ‎равликів», – розповідає Ірина. 

Тепер каченята з яблуками – новий гастрономічний напрямок ферми «Західний равлик».

Також у меню невеличкого кафе при фермі ‎з'явилися вареники з равликом. Вони в Україні не такі популярні, а на ‎вареники попит є завжди.‎ Ферма думає про розширення асортименту, щоб задовольнити не ‎лише любителів равликів, але і поціновувачів натуральної продукції.

«Ми віримо, що рано чи пізно коронавірус мине. Ми, як усі, докладаємо ‎величезних зусиль, аби втриматися на плаву. Але ми ніколи не опускаємо руки», – ‎каже Ірина.‎

Юськевичі вже роблять фуагра, а наступного року планують пригощати туристів ‎текілою та самбукою. Для цього хочуть засадити плантацію кактусів і алое.‎

Нагадаємо, купивши для першої в Україні зміїної ферми кілька десятків сертифікованих вужів і полозів, вони сподівалися заробити на продажі зміїного м'яса. Усі шанси на успіх перекреслила весна 2020-го і епідемія коронавірусу. Змій довелося з'їсти самим, частину равликів – пустити на корм для ще інших вихованців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!