Вартість електрокарів в Україні може знизитися на понад 30%

2568 0
Міністерство інфраструктури розробило закон, який до допоможе суттєво знизити ціну на електромобілі. Його планують зареєструвати в парламенті до кінця року.
фото: Evgeny Kraws

фото: Evgeny Kraws

На фінальному доопрацюванні у фракціях Верховної Ради перебуває законопроект «Щодо внесення змін до Податкового кодексу стосовно комплексного розвитку електричного транспорту», ухвалення кого допоможе суттєво знизити вартість електричних автомобілів в Україні, повідомив журналістам радник міністра інфраструктури України Олександр Озеран.

«Зменшення вартості електромобілів до 40% може бути вирішене тільки законом. Йдеться про такі умови: нульове ПДВ на вироблені та імпортовані в Україну електрокари, зняття 5% платежу при реєстрації в Пенсійний фонд та додавання операцій з купівлі електрокарів до переліку дій, які дають можливість отримати податкову знижку. А також невеличкі бонуси як зняття акцизу в 109 євро», – зазначив Озеран.

Читайте також: Онлайн-калькулятор вираховує доцільність придбання електромобіля. Де переглянути?

За його словами, в сукупності «ці стимули можуть  дати знижку до 40%, але зауважив, що насправді знижка буде дещо меншою, бо імпортери та виробники трохи піднімуть свою маржу  на здешевлених електрокарах».

Крім того, Олександр Озеран заявив про те, що в концепції розвитку електротранспорту передбачено нульову ставку податку на прибуток на видобуток літію, родовища якого є в Україні. Цей крок може залучити в Україну інвестиції з Азії, де «набагато більше вкладають в виробництво електрокарів і хочуть продавати їх до Європи».

Зараз електромобілі на українському ринку можна придбати  від 234 тисяч грн


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!