Вартість Палацу спорту на Сихові знизили на 120 млн гривень

2700 0
Фірму-переможця тендеру пов’язують із екскерівником ДФС Романом Насіровим, якого підозрюють у корупції.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

ЛКП «Палац ігрових видів спорту» повідомив про намір підписати договір на будівництво Палацу спорту на Сихові ТОВ «Альтіс-Констракшн». Результати тендеру опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Компанія-переможець запропонувала збудувати Палац спорту за 599,8 млн грн, що на 120 млн менше від очікуваної вартості. Згідно з даними системи Youcontrol, компанія зареєстрована у Києві вісім років тому та займається торгівлею залізними, дерев’яними та будівельними матеріалами. Кінцевим беніфіціаром ТОВ є Олександр Глімбовський, який, водночас, є тестем колишнього керівника ДФС Романа Насірова. Його підозрюють у збитках державі на понад 2 млрд грн. Додамо, що ТОВ «Альтіс-Констракшн» також виграло мільярдний тендер на реконструкцію київського аеропорту.

Читайте також: Чому з проекту спорткомплексу на Сихові забрали басейн

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2017 року у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін». У березні 2018-го виконком міської ради погодив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту

На початку жовтня минулого року у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стало замовником будівництва, а пізніше виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проектну документацію передбачили близько 16 млн гривень. 

Новий тендер оголосили у червні цього року, вартість будівництва знизили майже вдвічі. Третій тендер оголосили у вересні, оскільки під час попередніх торгів до аукціону допустили лише одного учасника, що суперечить тендерному законодавству.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!