Політична реклама

Вартість пального у Львові наблизилась до 12 гривень

1785 0
За останні два тижні вартість найпопулярнішого бензину марки А95 зросла на 60 коп., сягнувши 11,8 грн за літр. Власники АЗС стверджують, що зростання цін спровоковане девальвацією гривні.

У двох найпоширеніших у ЛЬвові мереж АЗС – ОККО та WOG – вартість А95 станом на 14 лютого зафіксована на рівні 11,79 грн/л, хоча ще два тижні тому вона становила 11,19 грн/л.

За даними моніторингу консалтингової групи «А95», вартість пального зростає у всіх мережах АЗС. Скажімо, на «ЛУКойл» вартість А95 зросла з 11,09 грн/л до 11,70 грн/л, «ТНК» продає по 11,49 грн/л.

За словами експерт ринку нафтопродуктів Сергія Куюна, близько 90% вартості нафтопродуктів мають валютну прив’язку, тому ослаблення гривні безпосередньо відбивається на ціні.

Нагадаємо, що за останній тиждень офіційний курс гривні знизився більш ніж на 8% - до 8,63 грн/$.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!