Політична реклама

Вартість житлово-комунальних послуг не підвищиться

1151 0
Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не зростатимуть.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, - повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідне міністерство веде роботу щодо створення нормативної бази, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складової, яка буде складати 15%.

Коли в тарифі буде закладена інвестиційна складова за рахунок зменшення собівартості, інвестор буде зацікавлений впроваджувати інвестиційну програму чи то в сфері теплопостачання, чи централізованого водопостачання та водовідведення.

Ця складова тарифу не впливатиме на зростання тарифу для населення. Вона формуватиметься за рахунок енерго- та ресурсозбереження.

Для того, щоб підприємства житлово-комунальної галузі не були збитковими, уряд передбачив у державному бюджеті 5,1 млрд гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого постачання і водовідведення.

Джерело: Економічна правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!