Вартість життя у Львові є однією з найдешевших у світі за рейтингом Numbeo

6784 0
У списку, сформованому на основі світового індексу вартості життя Numbeo, який враховує свідчення місцевих мешканців про ціни, Львів посів 475-те місце з 484 міст.
Фото: areacreativ.com

Фото: areacreativ.com

Базу даних Numbeo, створену в 2009 році, поповнюють завдяки анкетам, які заповнюють користувачі. Мешканець міста вказує ціни на різні групи товарів та послуг. Після отримання достатньої кількості заповнених анкет дані перевіряють, з них прибирають аномальні та пікові значення, а з решти цін виводять середнє значення, - пише lviv.com з посиланням на Hmarochos. Індекс враховує вартість товарів, послуг, нерухомості. У списку за 100% беруть Нью-Йорк, а всі інші міста розташовуються або вище (дорожче Нью-Йорка), або нижче нього (дешевше Нью-Йорка).

Читайте також: Львів очолив список найдешевших туристичних міст світу за версією Business Insider

Станом на початок 2017-го року Львів займає 475-те місце в рейтингу, дешевшою вартість життя є лише в деяких містах Індії та столиці Єгипту. Варто зауважити, що серед інших українських міст, що потрапили в базу даних, він також є найдешевшим: Київ посів 458-ме місце, Харків — 465-те, Дніпро — 472-е, Суми — 473-е.

Найдорожчим у світі виявилося місто Гамільтон, що знаходиться на Бермудських островах і нараховує близько тисячі мешканців. Також у списку лідирують міста Швейцарії: Женева, Базель, Цюрих, Цуґ, Лозанна, Верн, Луґано.

За матеріалами: lviv.com, Хмарочос

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!