«Ваші рідні в небезпеці». На Львівщині телефонні шахраї видурили 80 тисяч гривень у пенсіонерок

1004 0
Жінкам злочинці казали, що гроші терміново потрібні для порятунку їхніх рідних
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Телефонні шахраї видурили понад 80 тисяч гривень у двох пенсіонерок з Львівщини. Жінки думали, що гроші віддають на порятунок родичів.

Читайте також: Як не стати жертвою шахраїв, купуючи онлайн. Поради

Правоохоронці повідомляють, що 1 лютого до них звернулась 72-річна львів’янка, вона віддала 35 тисяч гривень та 600 доларів США шахраям. До неї зателефонували невідомі і запевнили, що терміново потрібно гроші на лікування сестри, яка потрапила у ДТП і негайно потребує допомоги.

Аналогічна ситуація того ж дня трапилась і з 84-річною мешканкою Трускавця. Вона віддала невідомим 30 тисяч гривень.

«Близько 16.00 їй зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником поліції та повідомив, що її син скоїв ДТП, у результаті якої загинула жінка, а сам потрапив у лікарню, тому йому потрібні кошти на лікування в сумі 100 000 гривень. За деякий час до помешкання пенсіонерки прийшов невідомий з медичною маскою на обличчі, якому жінка передала усі свої заощадження – 30 тисяч гривень», – йдеться у повідомлення поліції Львівської області.

Читайте також: Інтернет-шахраї виманюють гроші під виглядом державних виплат. Як не потрапити на гачок

Правоохоронці зазначають, що за цими фактами відкриті кримінальні провадження, встановлюють осіб, причетних до шахрайства. А також, вони закликають бути пильними, якщо телефонують невідомі та вимагають у вас гроші за порятунок чи лікування родичів, то насамперед телефонуйте родичу, про якого йдеться, та з’ясуйте, що з ним насправді трапилося. А також повідомте про подію поліцію, зателефонувавши на лінію 102.

Нагадаємо, що на Львівщині шахраї також видурюють гроші, представляючись працівниками податкової.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!