Василя Шпіцера поховають завтра на Личаківському цвинтарі

1893 0
Сьогодні відбудеться парастас у церкві Пресвятої Трійці.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Василя Шпіцера, першого міського голову Львова часів незалежності, який помер на 73-му році життя, поховають завтра, 29 серпня, на Личаківському цвинтарі. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Сьогодні ж, 28 серпня, о 19:00 відбудеться парастас у церкві Пресвятої Трійці на вул. Тершаківців, 1а.

Прощання із Василем Шпіцером відбудеться із 10:00 до 12:00 завтра, 29 серпня. Чин похорону розпочнеться о 12:00 у тому ж храмі.

У міськраді додають, що церемонія похорону і прощання відбуватиметься відповідно до карантинних норм і обмежень, тож усіх просять з розумінням поставитися до цього.

Василь Шпіцер був політиком, громадським діячем, публіцистом, кандидатом технічних наук та винахідником. У 1990 році став депутатом Львівської обласної та міської рад, а з 1990 до 1994 року був головою міськради Львова та міськвиконкому. Потому ще рік працював у Львівській ОДА.

Читайте також: Перше демократичне скликання Львівської міськради або Як Львовом керували 650 депутатів

Був делегатом установчого з’їзду Товариства української мови імені Шевченка у Києві, делегатом установчої конференції Народного Руху у Львові, членом президії Товариства української мови імені Шевченка. Був головою Львівської обласної організації «Порозуміння».

Коли Василь Шпіцер очолював міськраду Львову, у місті збудували дитячу міську лікарню на вул. Пилипа Орлика, кілька шкіл, а також облаштували Гамаліївське водосховище, що стало початком вирішення проблем з водою у Львові. Також тоді у місті ліквідували районні ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!