Ватикан вводить обов’язкову вакцинацію від коронавірусу

1110 0
Усі працівники і гості Держави Ватикан повинні показати, що отримали щеплення або перехворіли останнім часом чи мають негативний результат на Covid-19.
фото: uk.wikipedia.org

фото: uk.wikipedia.org

Римська Курія на повній швидкості долучається до світового санітарного режиму. Починаючи від 1 жовтня, людина, що не має «зеленого паспорту» (паспорту вакцинації), не зможе прийти на роботу

«Її відсутність буде визнана невиправданою, і в результаті – вона не отримає зарплату, однак соціальні виплати продовжуватимуть виплачувати», – йдеться в декреті, який підписав держсекретар Апостольської Столиці П’єтро Паролін.

Читайте також: Папа Франциск у посланні «»Urbi et orbi» закликав до припинення вогню на Сході України

Як повідомляє «Католицький оглядач», контролювати наявність паспортів мають певні дикастерії, а ймовірні винятки від цього обов’язку вирішуватимуть індивідуально для кожного випадку. Водночас у документі не йдеться про альтернативні рішення, такі як віддалена робота з дому.

Таким чином Держсекретаріат розширив декрет, виданий в середині вересня для Держави Ватикан. Відповідно до нього, усі працівники і гості Держави Ватикан повинні доказати, що отримали щеплення, перехворіли останнім часом чи мають негативний результат тесту на Covid-19. Цей припис стосується території Ватиканської держави, а також усіх екстериторіальних об’єктів в Римі та Кастель-Гандольфо. Контроль за цим поклали на Ватиканську жандармерію.

Читайте також: Що сказав Папа про одностатеві шлюби. Пояснення із врахуванням контексту

Ці приписи не стосуються учасників богослужінь, однак лише на час їх тривання. Тим самим Ватикан приєднався до рішення католицького єпископату Італії, відповідно до якого учасники богослужінь і паломництв не повинні показувати «антиковідні» докази.

Нагадаємо, що відповідно до останнього опитування соціологічної агенції Fama, 14% українців думають, що в церквах та храмах коронавірус не поширюється, бо це – святе місце. Детальніше про результати дослідження читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!