Важкоатлет зі Львівщини Богдан Гоза встановив новий світовий рекорд

2105 0
Новий рекорд світу юнак показав у ривку.
Фото/ управління спорту Львова

Фото/ управління спорту Львова

Важкоатлет з Жидачева на Львівщині Богдан Гоза став чемпіоном світу серед юніорів (до 20 років) у ваговій категорії до 109 кг. Спортсмен показав результат у ривку 195 кг, й це стало новим юніорським рекордом світу. Про це повідомили в управлінні спорту Львова.

У поштовху Богдан також усіх випередив зі значним відривом – 215 кг, і в підсумку отримав результат 410 кг. Загалом спортсмен здобув три золоті медалі на чемпіонаті світу серед юніорів: у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Читайте також: Пауерліфтерки з Львівщини стали чемпіонками Європи

Хлопець навчається у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського та Львівській школі вищої спортивної майстерності. Його тренерами є Андрій та Володимир Гентоші.

У 2021 році важкоатлет також став віцечемпіоном світу серед юніорів до 20 років, а у 2019 році спортсмен отримав звання чемпіона Європи серед юнаків до 17 років та срібним призером чемпіонату Європи серед юніорів.

Крім того, торік спортсмен з Жидачева вже побив світовий рекорд на континентальному чемпіонаті. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!