Важкохворого 5-річного хлопчика, яким опікується львівський фонд, не випустили із Китаю. Потрібна допомога

2749 0
Сім'я опинилася у чужій країні без грошей. А наступний рейс запланований аж на кінець травня.
Фото: Оля Роїк

Фото: Оля Роїк

Ромчика Роїка, яким опікується львівський Благодійний Фонд «Крила надії», не пустили на борт літака, який летів із Китаю в Україну. Тепер мама Оля з хлопчиком залишилися у чужій країні. Через відмову китайської авіакомпанії у Ромчика зірвалася операція, яку йому мали провести незабаром у Варшаві.

Читайте також: Важкохворі діти у Львові опинилися у зоні ризику. Як допомогти?

Як розповіла Тvoemisto.tv директорка БФ «Крила надії» Наталія Ліпська, фонд опікується хлопчиком фактично з перших місяців життя. У Ромчика вроджена вада, у нього був цироз печінки і йому робили її трансплантацію. Донором стала мама.

Після операції у маленького пацієнта була зупинка дихання і він кілька днів перебував у комі. Через це постраждав мозок  і виникли неврологічні ускладнення. Тепер через ці ускладнення мама возить сина на реабілітацію у Китай. То ж така поїздка була не першою.

«Коли роблять такі операції маленькій дитинці, то передню брючну стінку не зшивають. Саму шкіру животика зашивають, а м’язики – ні, бо печінка може впливати на дихання, щоб дитина могла нормально розвиватися. Цього разу перед посадкою, коли вони уже пройшли реєстрацію, авіакомпанія вирішила викликати «швидку» і через ситуацію, що у дитинки є незашитий живіт, ввідмовилася взяти Ромчика на борт, хоча він три місяці тому прилетів тою ж авіакомпанією у Китай», – розповіла Наталя Ліпська.

Мама пробула в аеропорту 16 годин. Консульство спочатку слухавки не брало. І літак полетів без них. Наступний рейс запланований аж на кінець травня. 

Лікарі клініки, де Ромчик проходив лікування, погодилися їх прийняти.

«Ромчик після зняття карантину уже мав би летіти у Варшаву – зашивати животик. Бо він був прооперований у Варшаві. Але ця операція зірвалася. І вони зараз без грошей у Китаї, так як кошти на реабілітацію були зібрані упритул», – говорить Наталя Ліпська.

Тому фонд розпочав збір коштів на допомогу хлопчику. Потрібно щонайменше 412-450 тисяч гривень, щоб посприяти поверненню українця.

Фонд готує всі необхідні документи із заключенням лікарки дитячої лікарні на Пилипа Орлика, яка спостерігає Ромчика ці роки, про те, що він може літати літаком і що ця брючна стінка не є протипоказом для перельотів. Документи надішлють в авіакомпанію, консульство Китаю в Україні і наше консульство у КНР. Щоби вкінці травня Ромчик таки зміг вилетів додому, а звідти на операцію у Варшаву.

Реквізити для допомоги:        

  • 5169330511367333 - карта
  • IBAN UA533253210000026005053715836 код ЄДРПОУ 35620901 

www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i92692777102

призначення платежу «для Ромчика Роїка»

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!