Вбивство бізнесмена у Брюховичах та безвіз з ЄС відновлять лише літом 2021. Головне за минулу добу

5013 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото з місця трагедії. З відкритих джерел

Фото з місця трагедії. З відкритих джерел

Covid-19 – Головне. У більшості регіонів України попри погіршення епідемічної ситуації не будуть зупиняти громадський транспорт та закривати дитячі заклади освіти, заявив міністр охорони здоров'я Степанов, коментуючи зміни до постанови Кабінету міністрів.

Читайте також: Досліджувати вакцину від Covid-19 для українців можуть у клініках Львова

В Україні хворими на Covid-19 або людьми з подібними до коронавірусної хвороби симптомами, зайнято вже 22 240 ліжок у лікарнях. У МОЗ зазначили, що усього може бути 52 тисячі ліжок, хоча не всі вони ще підготовлені до прийому хворих.

У Збройних Силах України зафіксували 12-тий летальний випадок внаслідок Covid-19.

Приватні лабораторії будуть проводити тестування тих заборів пацієнтів, які не встигають опрацювати державні заклади. За словами головного санітарного лікаря Ляшка, для пацієнтів ця процедура буде безкоштовною, оскільки були виділені кошти з державного бюджету.

Україна поки що не відповідає жодному з трьох європейських критеріїв щодо контролю за поширенням коронавірусної хвороби, які б дозволяли українцям подорожувати до Європи. Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен прогнозує повноцінне відновлення роботи безвізового режиму України з Європейським Союзом до літа 2021 року.

Читайте такожЯк президент Зеленський вчиняє злочин і сам його документує

Лоукостер Ryanair вніс кардинальні зміни у зимовий розклад польотів з України. Зокрема, із продажу повністю зникли авіаквитки зі Львова в Будапешт, з Одеси в Афіни та Барселону, з Харкова в Будапешт.

МОЗ  оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон, враховуючи кількість активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення. До переліку країн «червоної» зони ввійшло 46 країн (Чехія, Ізраїль, Нідерланди, Бельгія, Франція, Велика Британія, Вірменія, Словаччина, США, Румунія, Швейцарія тощо).

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 365 особи (331 – напередодні). Разом 24 171. Одужало – 9 122 (+ 112), померло – 672 (+ 12).

За добу лабцентри зробили 2 029 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 120 проб

В Україні Covid-19 виявлено у 5 992 осіб (5 062 за попередню добу). Загальна кількість 288 231 пацієнтів. Одужало – 121 919 (+ 2 269), померло – 5 408 особи (+ 106).

Читайте такожЧи будуть в Україні розгортати тимчасові мобільні госпіталі

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 29 412 (+ 455), Харківська – 27 457 (+ 544), Львівська – 24 171 (+ 365) та Одеська області – 18 013 (+ 502).

Українське кіно – Історична спадщина. У 2019 році українською мовою зняли 159 фільмів, а цього року – лише 34 стрічки, що у 4,5 рази менше. Як повідомляє мовний омбудсмен Тарас Кремінь, кількість фільмів у кінопрокаті та число фільмокопій, знятих, дубльованих, озвучених чи субтитрованих українською мовою торік становила 523, а у 2020 році станом на 1 жовтня – 286.

У Львові мешканці будинку на вул. Меретина, 8 викинули на смітник історичну браму, повідомила архітекторка Христина Бадзян.

Вбивство у Львові. У Брюховичах вбили чоловіка, цю інформацію у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська. Повідомляється, що 15 жовтня, близько 22.00 троє невідомих осіб в балаклавах через незачинені вхідні двері проникли в будинок, сильно побили бізнесмена Мечислава Жеребецького, внаслідок чого той помер. Його дружину зв’язали, залишивши її в альтанці, та покинули будинок. Напередодні Жеребецький продав нерухомість і вдома у нього було близько 180 000 доларів США.

Читайте також: Кому для вступу потрібне буде ЗНО з української літератури. Перелік спеціальностей

Поліцейські зони відчуження під час патрулювання у місті Прип’ять виявили групу незаконних туристів: двоє дорослих та п’ятеро неповнолітніх. Серед них була дівчина, яка 10 жовтня зникла у Львові.

Білорусь – РФ. Лідерка опозиції Тихановська закликала білорусів проголосувати проти поправок до Конституції, які ініціює самопроголошений президент Лукашенко.

Євразійський банк розвитку перерахував Білорусі перший транш $1,5-мільйонного кредиту, який був узгоджений Лукашенком і Путіним 14 вересня в Сочі.

Західні служби безпеки дійшли висновку, що отруєння опозиціонера Навального відбулося за безпосередньої організації ФСБ Росії.

Читайте також: Пожертвувати супутниковою антеною. Як у Львові оживили будинок-пам'ятку на вулиці Чупринки

Ще одні ФК «Карпати». Цього тижня у Львові зареєстрували ще одні «ФК «Карпати». Про це Тvoemisto.tv розповів Степан Юрчишин, якого призначили генеральним директором футбольного клубу. Спортивним директором та головним тренером став Андрій Тлумак

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!