Звільнення Богдана Пастуха: повторного конкурсу в ЛНУ не буде

3417 0
Вчена рада факультету погодилась виконати деякі вимоги студентів, які протестують проти звільнення викладача. Але не цю.
фото: vgolos.com.uа

фото: vgolos.com.uа

Вчена рада філологічного факультету Львівського національного університету імені Франка відмовилася провести повторний конкурс на посаду доцента кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства. У документі зазначено, що для цього немає правових підстав. Таким чином, рішення, за яким рекомендований кафедрою викладач Богдан Пастух  утратив роботу, не буде переглянуте. Копію документу оприлюднила у Фейсбуку студентка філологічного факультету, співорганізаторка акції протесту Ірина Юрковська.

Водночас учена рада факультету готова надавати свої ухвали, якщо отримуватиме офіційні запити. Також вона вирішила розміщувати витяги з наказу ректора на веб-сторінці факультету. Водночас у документі йдеться про те, що інформацію про оголошення конкурсу й раніше публікували у пресі та на офіційному сайті ЛНУ.

Читайте також: Комсомол 2.0. Є лише один спосіб урятувати університет Франка

Колектив філологічного факультету відмовився скасувати таємне голосування при обранні на посаду. Таку позицію вони мотивували тим, що це суперечить чинному законодавству.

Також вчена рада підтримала ініціативу опитування студентів щодо якості і професійності викладу навчального матеріалу викладачами. Зазначили, що готові враховувати результати такого опитування  ри проведенні конкурсів на посади. Реалізувати цю ініціативу вчена рада хоче, залучивши «Центр моніторингу» ЛНУ.

Читайте також: Не вишиванками єдиними. Студенти страйкують, щоб ЛНУ став конкурентоспроможним

«Вчена рада філологічного факультету підготувала відповідь на наші вимоги. Це означає, що вона готова до діалогу. І це добре, звісно ж, але ми до такого діалогу не готові. Основну вимогу, через яку студенти зібралися на акцію, проігнорували, тому що розглянути її мають на університетському, а не факультетському рівні. Наголошуємо: враховуючи конфліктне голосування на рівні кафедра-факультет щодо конкурсних справ на посади доцентів кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства, вимагаємо делегувати право остаточного голосування великій вченій раді університету (оскільки це зафіксовано в базовому законі "Про освіту")», – прокоментувала відповідь вченої ради Ірина Юрковська.

Нагадаємо, що раніше викладач ЛНУ Богдан Пастух  не пройшов конкурс на посаду та пов’язав це із своєю антикорупційною активністю в університеті.  

Ірина Ладика

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!