Вчені дізналися, як правильно мити руки. Відео. Інструкція

6369 0
Дослідження з'ясувало, що під час миття рук треба пройти шість кроків, щоби дійсно позбавитись усіх шкідливих бактерій.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Ця техніка ефективна, однак потребує на 25% більше часу, з посиланням на The Daily Mail повідомляє Українська правда. Життя.

Про це дізналися вчені з університету Caledonian University у шотландському Глазго, провівши дослідження за участі 42 лікарів та 78 медсестер, котрі мили руки після оглядів пацієнтів з милом на основі спирту.

Цікаво, що лише 65% учасників дослідження справді завершали повний цикл гігієнічного миття рук.

Виявляється, просто намилити руки, потерти їх щиросердь протягом 20 секунд і промити водою — це не найефективніший спосіб очистити їх.

Шестиетапна техніка, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров'я, набагато складніша, але досконаліша.

Вона дозволяє знизити середній показник бактерій з 3,28 до 2,58 пунктів, порівняно з триетапним методом, завдяки якому вдавалося досягти лише індексу 2,88.

Миття рук у шість кроків потребувало 42,5 секунди — це на 25% більше, ніж звичайне миття, котре триває 35 секунд.

"Один із цікавих і несподіваних висновків полягає в тому, що учасникам не вистачало терпіння дотриматись усіх шести кроків гігієнічної техніки", — розповів Жакуї Райлі,керівник дослідження і професор запобігання та контролю інфекційних захворювань, доктор філософії університету Глазго.

"Лише 65% учасників експерименту завершили повний гігієнічний процес, не зважаючи на те, що перед очима людей весь час були інструкції", — додав здивований фахівець.

Лікар Райлі переконаний, що потрібні подальші вивчення, аби покращити техніку.

Тож ось спосіб мити руки, який краще впорається зі шкідливими бактеріями.

Якщо ваші руки брудні на вигляд, використовуйте мило. Дезінфікуюча рідина на основі спирту потрібна тоді, коли ви не можете визначити кількість бруду на руках, лише поглянувши на них.

Змочіть руки водою, візьміть дозоване мило чи спеціальну рідину для миття рук, спочатку складіть долоні разом із зімкненими пальцями, а потім розміщуйте пальці однієї руки між іншими.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!