Політична реклама

Вчені: кар'єрний успіх залежить від місяця народження

1899 0
Місяць, у якому народилася людина, впливає на шанси стати генеральним директором, довели канадські вчені зі Школи бізнесу Саудер при Університеті Британської Колумбії.

Згідно з дослідженням, народжені влітку мають менше шансів стати керівниками, пише "ТСН" з посиланням на CBC News.

Як повідомляється, фахівці протягом декількох років вивчали біографії керівників з 500 компаній, з'ясувавши, що із загального числа керівників тільки 6% народилися в червні і 5,8% - в липні.

Найбільше було начальників, народжених у березні і квітні - 12,5% і 10,7% відповідно.

Зазначимо, вчені вважають, що "літні" діти відстають від своїх однолітків у навчанні через те, що в класі вони найменші. День народження найстарших школярів у класі зазвичай випадає на перші весняні місяці. Успіх старших дітей у початковій школі сприяє тому, що в майбутньому вони вже за звичкою прагнуть перевершувати оточуючих.

Однак, це ствердження може бути вірним лише частково і показує швидше тенденцію.

Так, наприклад, один із засновників Apple Стів Джобс народився 24 лютого, засновник Facebook Марк Цукерберг народився 14 травня, а ось співзасновник Microsoft Білл Гейтс народився 28 жовтня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!