Політична реклама

Вчені назвали шипшину найкориснішою ягодою

1983 0
Щоденні дози екстракту шипшини знижують кров‘яний тиск і рівень холестерину, що є гарною профілактикою серцево-судинних хвороб і діабету. До такого висновку прийшли шведські вчені з Університету Лунда.

В ході дослідження було зафіксовано стійке зниження кров’яного тиску у групи пацієнтів, що страждають від ожиріння. Всім їм протягом шести тижнів давали напої, виготовлені на основі екстракта шипшини. Ці крихітні ягідки століттями використовуються в народній медицині для лікування найрізноманітніших захворювань, включаючи артрити.

В шипшині міститься велика кількість вітаміну С. Вважається, що ця рослина має потужний протизапальний вплив. Проведене ще в 2007 році дослідження показало, що у пацієнтів з болями в суглобах, що приймали капсули з шипшиною щодня, було зафіксовано зниження больових відчуттів в 40% і поліпшення рухливості в 25%.

Шведські вчені з‘ясували, що щоденне вживання напоїв на основі екстракта шипшини скорочує небезпеку розвитку діабету другого типу та серцево-судинних хвороб. Група добровольців отримувала протягом шести тижнів шипшину, а потім ще по шість тижнів напої з яблук і винограду. По закінченню кожного періоду лікарі вимірювали у них вагу тіла, кров’яний тиск, рівень жиру в крові, а також робили пробу на переносимість глюкози (за допомогою її можна розпізнати діабет на ранній стадії).

Шипшина дозволила, в середньому, знизити кров'яний тиск на 3,4%. Але найбільший прогрес був досягнутий в питанні зниження рівня «поганого» холестерину, який впав на 6%.

Джерело: vkurse.ua

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!