Політична реклама

Вчені радять не вживати часто фруктові соки

1469 0
Соки знижують чутливість до солодкого, при цьому, викликаючи до нього тягу, показало останнє дослідження вчених з Університету Бенгор в Північному Уельсі.

Ганс-Пітер Кубіс зі Школи спорту та здоров‘я при університеті пропонує накласти податок на цукор, щоб зупинити розвиток катастрофи, і змінити офіційні рекомендації з приводу соків. Дослідження показало, що солодкі продукти харчування здатні сильно змінити смакові пристрасті.

Саме з цим фактом фахівець пов’язує зростання числа людей, які страждають ожирінням і діабетом 2 типу. Тут ми можемо говорити про утворення якогось замкнутого кола, пов‘язаного з солодкими продуктами і споживанням напоїв. У міру того, як падають показники смакового задоволення, обсяг споживання солодких продуктів зростає, встановили фахівці.

Вчені закликають батьків давати дітям воду замість фруктових напоїв, адже навіть натуральні соки, як і газовані напої, занадто солодкі та містять надмірно велику кількість цукру.

Свої міркування вчені підкріпили результатами експерименту. Так, струнких і огрядних людей попросили оцінити своє сприйняття і ступінь насолоди, випробовується від споживання солодких і солоних продуктів. У підсумку оцінка повних людей була така: запропоновані напої не такі вже солодкі. А от для струнких людей напої були солодкими.
В ході пізніше проведених експериментів дослідники проаналізували підсвідоме перевага, що віддається солодкої їжі, за допомогою комп’ютерного тесту. Виявилося, повні учасники експерименту виявляли більш сильне перевагу по відношенню до солодкого.

Вердикт був наступний: повні люди мали знижену чутливість до солодкого смаку, але підсвідомо вибирали саме солодкі продукти. Щоб перевірити, як споживання солодких продуктів відбивається на даний факт і чи можна відтворити сприйняття смаку огрядних людей у людей з нормальною вагою, дослідники набрали групу з 12 струнких добровольців, які зазвичай не пили солодкі напої.

Протягом чотирьох тижнів їм пропонували включити в свою раціон солодкі напої. В результаті їм вдалося наблизитися до показників здорових людей — ефект зниження гостроти сприйняття солодкого і зниження задоволення від споживання солодощів був зафіксований.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!