Політична реклама

Вчені визначили - чому певні звуки є для людини неприємними

1593 0
До рейтингу найнеприємніших для людини звуків увійшло шкрябання нігтями по дошці, а також шкрябання виделкою по склу. Науковці виявили частину мозку, яка відповідає за відразу до подібних звуків.

Вони стверджують, що звук шкрябання нігтями лежить у одному діапазоні із людскими криками та плачем немовлят, тому це змушує нас здригатися, повідомляє ТСН, посилаючись набританський таблоїд The Daily Mail.

Під час експерименту дослідили мозок тринадцяти охочих, яким давали слухати 74 різних звуки, а потім визначали, які з них сподобалися чи не сподобалися. Найбільш неприємним звуком для піддослідних виявився звук шкрябання ножем по склу, на другому  - виделкою по склу.

Наступні місця займають крейда по дошці та нігті по дошці. За фізіологічне несприйняття таких звуків відповідає особлива форма слухового каналу людини, через що вухо найбільш чутливе саме до високих частот.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!