Політична реклама

Вчені змусять ялинку світитись

2421 0
Одне новорічне деревце, котре світитиметься у темряві коштуватиме 320 доларів. Британські генетики придумали як за допомогою генної інженерії змусити ялинкові голки випромінювати власне світло.

Для цього вони збираються пересадити лісовим красуням два гени, взяті у медуз і світлячків. Один з них відповідає за виробництво зеленого флуоресцентного білка, а другий виробляє специфічний фермент, - зазначає "ТСН".

У ході експерименту молодий пагін вічнозеленого деревця планується заразити нешкідливою бактерією, яка несе необхідні гени і вбудовує їх у ДНК дерева.

Далі хімічні речовини "змусять" світитися білок. Ялинка ХХІ століття має світитися і вдень, і вночі. Зауважимо, що раніше вчені змусили світитися шовк, картоплю, а також мишей і поросят. Ціна такої ялинки "кусатимуться". Одна штука коштуватиме 320 доларів. Але вчені переконані, що такий цікавий товар купуватимуть залюбки. У майбутньому вчені працюватимуть над тим, щоб новорічне дерева світилися різними кольорами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!