На Львівщині за добу гасили понад 130 пожеж сухої трави

869 0
Вогонь знищив понад 43 га сухої трави і чагарнику.

За минулу добу рятувальники Львівщини ліквідували 137 пожеж в екосистемах. У результаті загорянь знищено понад 43 га сухої трави і чагарнику. Про це повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС України у Львівській області.

«Люди, схаменіться, не допускайте подібні загоряння та пильнуйте ситуацію у своєму населеному пункті. Рятувальникам зараз і без цих пожеж роботи вистачає. Будьте людьми – майте совість!», – закликають мешканців області надзвичайники.

Зазначимо, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності є заборонене, а також карається законом у вигляді штрафу. Для громадян сума покарання становить від 3060 до 6120 грн, для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Нагадаємо, за лише за 10 днів до лікарні Львова госпіталізували дев’ятьох людей, які постраждали під час гасіння пожеж. Троє з них померли через отримані несумісні з життям опіки.

Мешканців закликають не спалювати суху рослинність. Через те, що значно зросла кількість пожеж в екосистемах, й випадки трапляються практично щодня, багато тварин гинуть у полум’ї. Якщо ви стали свідком підпалу, телефонувати на «102».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!