Вчора тричі «мінували» Львів

1913 0
У понеділок, 19 серпня, у Львові надходило три повідомлення про фальшиві замінування. Зокрема, о 15:15 на телефон Личаківського райвідділу міліції невідома особа повідомила про замінування входу адміністративної будівлі ЛМКП «Львівводоканал» (вул. Зелена, 64). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.
Фото: radio24.ua

Фото: radio24.ua

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із адміністративних приміщень підприємства виведено на безпечну відстань 245 осіб відвідувачів та працівників. Вибухотехніки з собаками провели обстеження приміщень та прилеглої території. Вибухового пристрою не виявили. Про це tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Також вчора надходило повідомлення про замінування ТЦ «Магнус» і готелю «Дністер», вони також не підтвердились.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста просить не надавати фальшивих повідомлень про замінування приміщень та прилеглих територій.

Водночас радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі Еспресо.TV заявив, що елефонні повідомлення про псевдозамінування передбачають кримінальну відповідальність.

«Це діяння (дзвінки про мінування об'єктів, – ред.) кримінально карається. Міліція за кожним таким випадком заводить кримінальну справу. Бувають розумники, які дзвонять через Skype, зокрема з сусідньої держави. Це можуть бути цілеспрямовані дії, щоб нервувати суспільство, або помста роботодавцю. Ми розцінюємо це як протиправні дії недружньої держави», – зазначив Геращенко.

Читайте також: Хто масово повідомляє про замінування у Львові?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!