У Львові вивісили прапори України, зібрані у 40 містах області. Фото

3298 0
Організаторка акції «Велика українська хода» збирає підписи мешканців України на прапорах протягом останніх 2 років.
Фото: Інна Короленко

Фото: Інна Короленко

Учора, у сквері навпроти ЛОДА відбулася акція «Велика українська хода». Під час акції організатори вивісили у сквері прапори України із підписами та побажаннями жителів 40 міст Львівщини. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла співорганізаторка акції у Львові Інна Короленко.

«Акція об'єднує усі міста України, усі батальйони, які є на передовій. Організаторка Катерина Валевська збирає прапори із підписами з кожної області України. Зараз вона приїхала у Львів – тут можна побачити прапори із Львівщини: Сколе, Трускавець тощо. Зараз ми збіраємо підписи на львівському прапорі», – сказала вона.

Читайте також: Коли у Львові вивішуватимуть червоно-чорний прапор на рівні із синьо-жовтим

Акцію започаткувала у 2014 році Катерина Валевська як прояв пошани до героїв Небесної сотні. Перший прапор був підписаний у Києві 14 вересня 2014 року.

«Мета цієї акції – пройти всю Україну, пронести дух патріотизму, вшанувати пам'ять героїв Майдану, героїв російсько-української війни. Від міста до міста, від батальйону до батальйону ми об’єднуємо прапори, на яких люди пишуть свої думки, щоб силою думки, віри і молитви зупинити чуму, яка прийшла на нашу українську землю. Бо думка і слово – це найсильніша зброя всесвіту», – каже вона.

За її словами, загальна довжина прапорів складає вже 2 км, це майже 1000 стягів з усієї країни, включно із прифронтовою зоною. Організаторці акції лишилося проїхати з прапорами тільки по території Волинської області.

«По Львівщині сьогодні заключна акція у Львові – низка прапорів, які пройшли 40 міст Львівської області. В мене вже сформований архів з тисяч фотографій – це майбутня фотовиставка "Обличчя війни, обличчя України". Протягом 6 годин ми фотографуємо людей з прапором, єднаємо його з іншими і я їду додому», – додала вона.

Читайте також: У центрі Львова відбувся флешмоб із виконання гімну України. Відео

Також усі 2 км прапорів в кінці квітня будуть розгорнуті в Холодному Яру. За словами Катерини, акцію буде закінчено із припиненням бойових дій та звільненням тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей разом з АР Крим.

Фото: Інна Короленко

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!