Вчителі можуть відмовитися від оцінок з деяких предметів на час карантину

1688 0
Оцінювати знання учнів можна за власними критеріями, наприклад, ставити «зараховано»/«незараховано».

Школам дали дозвіл відмовитись від традиційної 12-бальної шкали оцінювання під час дистанційного навчання на карантині. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Так, оцінювати знання учнів можна за власними критеріями, наприклад, ставити «зараховано»/«незараховано», якщо 50% уроків проводили віддалено.

Це визначено в законі про «Про повну загальну середню освіту», ст. 17 закону, відповідно до якої освітні заклади можуть оцінювати учнів за власною шкалою. Проте пізніше ця шкала має бути переведена у бали.

Читайте також: Після хвороби тебе починають цуратися або «Післясмак» ковіду

Окрім цього, подібне оцінювання у школах можуть використовувати для предметів, як-от: «Фізична культура», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та інших окремих предметів варіативної складової.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я оновило правила щодо організації навчального процесу в закладах освіти.

Зокрема, у випадку підтвердження коронавірусної хвороби у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!