Веггі-фестиваль та багато класичної музики з футболом. Куди піти на вихідні у Львові

2408 0
«Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові у найближчі вихідні.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

Музика

Концерт Songs of the Wild, Wild West в Органному залі

Музиканти Оксана Луцишин та Келлі Монтґомері в Органному залі спробують передати слухачам атмосферу Дикого Заходу. На вас чекають ковбойські пісні, американські народні твори, музика зі спектаклів та фільмів, а також класичні твори Аарона Копленда, Рут Кроуфорд Сіґер, Стівена Фостера, Патріка Гілмора.

Нагадаємо, що Органний зал розпочав першу чергу ремонту і не дивлячись на це в установі не планують відмовлятися від концертів.

Коли: 28 липня, 15:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Вартість квитків: 50 - 120 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Концерт «Антоніо Вівальді. Пори року» в Органному залі

«Пори року» є одним з найвідоміших творів Антоніо Вівальді та й всієї епохи бароко. У ньому є вся гама почуттів – від життєрадісної весни до меланхолійної осені, від літньої грози до зимових вечорів біля теплого каміна. Саме його ви матимете змогу почуту у неділю в Органному залі. Соло на скрипці – Оксана Гаргай, за органом – Олена Мацелюх, супроводжуватиме музику «живий» живопис Ольги Куц.

Коли: 29 липня, 15:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Вартість квитків: 50 - 120 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Концерт «Орган і рояль» в обласній філармонії

Чергова класична музика на вихідних. Орган музиканти називають королем, а французьке слово «royal» означає «королівський». Візуально вони схожі між собою: клавіатура рояля цілком подібна до одного із мануалів органа. Щоправда, таких клавіатур з клавішами в органа може бути сім!

А от різниця в звуковідтворенні у цих інструментах кардинальна: клавіша, повітря під тиском та труба в органа, і клавіша, молоточок та струна – у рояля. Орган – це духовий і, найчастіше, механічний інструмент, а рояль чи фортепіано – струнний і ударний. Обидва вступають у конкуренцію з цілим симфонічним оркестром. До того ж, ілюзія двох оркестрів в одному концерті – суть дуету органа і рояля.

Відчути цю синергію ви зможете в обласній філармонії у неділю.

Коли: 29 липня, 19:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 70 - 110 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Концерт гурту The Gitas у !FESTrepublic

Одразу після туру у Гватемалі гурт The Gitas відвідує Львів. В гурті грають Саша Чемеров, раніше відомий, як лідер української рок-групи «Димна Суміш», співавтор текстів альбому «Collaba» Івана Дорна та Сел Рамаззіні, бас-гітарист і секс-символ The Gitas, який народився в бетонних джунглях Гватемали.  Новий учасник групи – Бруно Раголія народився в Буенос Айрес, Аргентина. Почав грати на барабанах в дуже юному віці завдяки батькові, відомому в країні барабанщику. Так само, будучи ще дитиною, грав в дитячій лізі футболу в одній команді з Ліонелем Мессі. Зазначимо, що гурт The Gitas підтримав Олега Сенцова під час нещодавнього концерту в Києві.

Послухати україно-гватемальско-аргентинську пісню можна буде у неділю.

Коли: 29 липня, 19:00

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26

Вартість квитків: 250 - 500 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм Місія Неможлива: Фолаут у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

Черговий фільм з Томом Крузом про спецагентів. Нові часи породжують нових злих геніїв, які володіють найсучаснішою зброєю і стають реальною загрозою для планети. Виклик, кинутий команді спецагентів на чолі з Ітаном Хантом, може стати їхньою останньою місією.

У фільмі зіграли, окрім нього, зіграли Ребекка Фергюсон, Мішель Монаган, Генрі Кавілл, Анджела Бассетт, Саймон Пегг та Алек Болдуін.

Коли: субота та неділя, 28 та 29 червня протягом дня

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а

Вартість квитків: від 50 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Фільм Спекотні літні ночі у кінотеатрі Планета кіно/Forum Lviv

Головний герой фільму – хлопець на ім’я Даніель (Тімоті Шаламе). На літні канікули його відправляють пожити до тітки на мисі Кейп-Код. Підробіток на літо він знайшов без проблем – влаштувався продавцем у придорожній магазинчик. Зовсім неочікуваним для хлопця став успіх у справі торгівлі травкою. Працюючи в магазині робити це було досить легко. А ось зав’язати стосунки з дівчиною, яка сподобалася, виявилось трохи тяжче. МакКейла (Майка Монро) – сестра ватажка місцевої банди.

Драма «Спекотні літні ночі» розповідає про канікули, під час яких головний герой подорослішав. Фільм є режисерським і сценарним дебютом Елайджі Байнума. Головна роль дісталась досвідченому акторові Тімоті Шаламе. Карєру він розпочав у 13 років. Зараз йому 22, він встиг знятися в 34 проектах та був номінований на премію «Оскар» за краще виконання ролі («Назви мене своїм ім’ям»). Премєрний показ стрічки відбувся навесні 2017 року на кінофестивалі в Остіні.

У фільмі також зіграли Тімоті Шаламе, Джек Кьосі, Томас Джейн, Майка Монро та інші.

Коли: субота, 28 липня о 22:00

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Вартість квитків: 130 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка Рейчел Стівенс «Ключ до міста: три способи уявнити єврейську спадщину у Львові» у Центрі міської історії

Виставка складається з трьох частин. Перша – «Артефакт» – це ключ від синагоги, який хтось просто продав для організаторки. Для неї він став символом, що перевідкриває спадщину, тож інсталяція із цим ключем буде представлена на виставці.

Інший компонент виставки – це історія Христини Хігер – дівчинки, якій вдалося врятуватися, переховатися у каналізаційній системі Львова, де вона тривалий час перебовула з родичами під час Голокосту.

Організатори спробували по-своєму реконструювати цю історію та з перспективи простору і місця розказати її, показати маршрут переховування родини Хігер.

Третя частина виставки – це цифрова карта «Єврейський Львів: 100 адрес» про єврейські місця та спадщину у Львові. Основою цієї карти стали роботи Бориса Орича, який протягом 80-их та 90-их років намагався відкривати раніше замовчувану у Радянському Союзі єврейську спадщину Львова.

Детальніше про виставку ви зможете почитати у нашому матеріалі.

Виставка триває до 2 вересня.

Адреса: вул. академіка Богомольця, 6

«Наші 2018»: Виставка кращих дипломних робіт ЛНАМ

У рамках вступної кампанії Академія вирішила представити експозицію з найбльш цікавих та експериментальних дипломних проектів цьогорічного випуску. Організатори кажуть, що виставка демонструє широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів та засвідчує присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну.

На виставці можна побачити концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями та ін.

Виставка триватиме до 15 серпня.

Адреса: вул. Кубійовича, 35б.

Вхід вільний.

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Футбол: «Карпати» – «Чорноморець»

У 2-му турі чемпіонату України серед команд Прем’єр-Ліги львівські «Карпати» прийматимуть одеський «Чорноморець».

У минулорічному чемпіонаті 17/18 команди зустрічались чотири рази – три матчі завершились нічиєю (з рахунками 1:1, 0:0, 1:1) та один перемогою львів’ян – 3:0

Коли: 29 липня 2018, 17:00.

Адреса: Стадіон «Україна» (вул. Липова алея, 5)

Придбати квитки можна на стадіоні чи на сайті львівського клубу.

Футбол. ФК «Львів» – «Динамо» (Київ)

Дебютант цьогорічного чемпіонату України прийматиме фаворита у Львові. В своїй історії команди зустрічались лишень у чемпіонаті України 2008/09 років. Тоді львів’яни двічі (вдома та на виїзді) поступились киянам з мінімальним рахунком – 0:1

Квитки можна придбати в касах стадіону “Арена Львів” або онлайн на сайті esport.in.ua.

Веггі-фестиваль So Green Fest у Парку культури

Веган ви чи ні, але фестиваль So Green Fest чекатиме на вас у ці вихідні. Організатори обіцяють музику, ярмарки органічних продуктів, аксесуарів і хенд-мейду, розваги та подарунки і великий фудкорт, на якому вперше за історію фестивалю вуличної їжі не буде шашлика, смажених ребер, бургерів з м’ясом та беконом, тапасів з прошутто та тайської локшини з куркою. Але організатори гарантують, що голодним не лишиться ніхто. Перевірити можна в Парку культури.

Коли: субота та неділя, 28 та 29 липня з 12:00

Адреса: Парк культури ім. Хмельницького

Вхідний квиток коштує 30 грн.

Якщо ж подій на вихідні для вас замало чи ви плануєте відпочити без зайвих людей, згадайте, де у Львові можна розводити багаття та рушайте на пікнік, відвідайте львівські озера чи рушайте до одного з найстаріших поселень Львівщини, або, наприклад, до старовинного палацу у Ходорові.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!