«ВелоБескиди». Між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути

2456 0
Проєкт планують реалізувати упродовж 2021 року – з лютого до грудня.
Фото: Всеосвіта

Фото: Всеосвіта

Проєкт від Львівщини у галузі туризму під назвою «ВелоБескиди» переміг у конкурсі від Державного фонду регіонального розвитку. Він передбачає будівництво у регіоні населених пунктів Борислав – Східниця – Трускавець – Орів туристичної інфраструктури. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: Біля Трускавця облаштують оглядову вежу і доріжки за 13 мільйонів гривень. Візуалізація

За ідеєю «ВелоБескидів» у цій місцевості мають облаштувати байк-парк, велодоріжки й велотраси різної складності (загалом 34,32 км), прокласти пішохідні туристичні маршрути (загальна довжина 59,64 км). Серед іншого також облаштують оздоровчу трасу-«терренкур», яка передбачає чергування пішохідної прогулянки із фізичними навантаженнями.

Також «ВелоБескиди» передбачають зведення оглядової вежі на горі Цюхів Верх (приблизно 940 метрів над рівнем моря) поблизу села Орів.

Втілювати проєкт планують упродовж 2021 року – з лютого до грудня. Загальна його вартість – 11,8 млн грн (9,44 млн – державний бюджет і 2,36 млн – співфінансування з місцевого бюджету.

Читайте також: Зеленський підписав указ про створення «Королівських Бескидів» на Львівщині

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав укази про створення на Львівщині трьох заповідних об’єктів загальнодержавного значення – Національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського району, ботанічного заказника загальнодержавного «Долина ірисів» та парку пам’ятки садово-паркового мистецтва «Адамівка» у Трускавці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!