«ВелоБескиди». Цього року на Львівщині облаштують нові пішохідні і веломаршрути

3356 0
Також облаштують оглядову вежу, висотою 15,6 м на горі Цюхів Верх
Фото: Всеосвіта

Фото: Всеосвіта

На Львівщині цього року збудують 4 велосипедних та 5 пішохідно-трекінгових маршрутів, а також дві спортивні велотраси. Також облаштують оглядову вежу, висотою 15,6 м на горі Цюхів Верх. Цього тижня погодили технічну документацію на проект «ВелоБескиди», що охоплює три громади – Трускавецьку, Бориславську й Східницьку. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Біля Трускавця облаштують оглядову вежу і доріжки за 13 мільйонів гривень. Візуалізація

Велотраси й пішохідні шляхи облаштують на наявних стежках і шляхах в улоговинах і горами, аби звести до мінімуму втручання у рельєф території.

«До Трускавця можна буде приїжджати не тільки у санаторій на оздоровлення, по цілющу воду, до «Буковиці» – не лише на лижі, але й для того, щоб поїздити на велосипеді, пройтися за цікавим теренкур-маршрутом, а по дорозі ще й зайнятися різноманітними фізичними вправами на спеціально обладнаних майданчиках. А ще – з вершини Цюхів Верх (931 м) помилуватися краєвидами: там передбачене будівництво металевої оглядової вежі», – каже голова Львівської обласної держадміністрації Максим Козицький.

Він додає, що на старті й фініші маршруту можна буде фіксувати свій час та позмагатися у тому, за скільки пробіжиш чи проїдеш всю дистанцію.

Читайте також: Які пам'ятки на Львівщині можуть потрапити у програму «Велике будівництво». Перелік

Проєкт «ВелоБескиди» переміг у конкурсі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Його мають реалізувати до грудня 2021 року. Загальна вартість проєкту – 11,8 млн грн. З цієї суми 9,44 млн грн передбачає фінансування з державного бюджету, а 2,36 млн – співфінансування з місцевих бюджетів громад.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!