Цього року у Львові збудують три велодоріжки

2659 0
Велодоріжку на Чорновола планують почати будувати у вересні.

Цього року у Львові збудують три велодоріжки з тротуарами. Про це повідомляє прес-служба ЛМР із посиланням на керівника ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олега Шміда.

Читайте також: Олег Шмід про плани Львова будувати нові велодоріжки

За його словами, наразі визначають переможця другого тендеру на будівництво велодоріжки по вул. Княгині Ольги. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, нині тендерна комісія визначає підрядника будівництва, оскільки попередній переможець, яким став «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», не надав відповідних документів.

На початку вересня планують розпочати будівництво велодоріжки на проспекті Чорновола, від Варшавської до Брюховичів (5,5 км). У цьому проекті, за словами Олега Шміда, також запланували облаштувати автомобільне кільце на перехресті вулиць Варшавська — Замарстинівська. Крім цього, оголосили тендер на будівництво велодоріжки на вулиці Сихівській (від проспекту Червоної Калини до вул. Кавалерідзе 0,8 км).

Читайте також: Де у Львові планують побудувати велодоріжки. Перелік вулиць

«Якщо раніше ми робили лише велодоріжку, а тротуари залишали, то зараз абсолютно всі проекти, які робилися "Інститутом просторового розвитку", включають ремонти усіх тротуарів і навіть паркувальні місця для автомобілів, озеленення, висадку дерев, благоустрій. У деяких проектах ми частково будемо робити зміни на дорогах», — розповів Олег Шмід.

ЛКП «Інституту просторового розвитку» наразі розробляє проект велодоріжки на вул. Коперника та вже розробив проект для вулиці Богдана Хмельницького. Втім оскільки у міському бюджеті на 2018 рік для цих велодоріжок коштів не передбачили, ймовірно роботи можуть розпочати наступного року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!