Велодоріжки Львова помаркували стрілками з напрямком руху. Фото

2231 0
На львівських велодоріжках з’явились стрілки з напрямком руху. Активісти, які малювали позначки на двох вулицях Львова, сподіваються, що влада міста підхопить таку ініціативу.
фото: facebook

фото: facebook

Учора, 20 серпня, львівські активісти промаркувати стрілками велодоріжки на вулиці Куліша (в обидва боки) та на вулиці Січових Стрільців. «Як відомо, більшість велосипедистів ігнорує напрям руху велосипедною доріжкою, або ж не знає про його існування. Ми хотіли виправити цю недоречність та підвищити загальну культуру їзди містом на велосипеді. Тож намалювали на велодоріжках перші стрілки, що вказують на правильний напрям руху. Ідея нанесення альтернативної розмітки виникла ще у 2013 році, але можливість втілити її в життя випала лише зараз», – зазначають активісти руху «Критична маса».

Читайте також: Чи безпечний Львів для велосипедистів?

«Велосипедисти переважно позитивно сприйняли ініціативу. Дехто навіть без зайвих пояснень розумів значення такої розмітки, а дехто розпитував. Сподіваємось, що така практика буде корисною місту й стане поштовхом до розвитку велоінфраструктури», – додають активісти.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!