Велосипедом на роботу. Львів’ян закликають підтримати європейську акцію мобільності

892 0
Це вже одинадцятий раз, коли у Львові проводять тиждень мобільності.
Фото: Львівська асоціація велосипедистів

Фото: Львівська асоціація велосипедистів

Завтра, 22 вересня, у Львові в рамках Європейського тижня мобільності пройде акція «Велосипедом на роботу». Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Львівська асоціація велосипедистів.

Читайте також: У Львові встановлять 9 нових велопаркінгів

«Кожну пору року ми зустрічаємося біля Нептуна, щоб за горнятком запашної ранкової кави поспілкуватися з однодумцями.  У цей день ми кажемо «Ні» автомобілям і заторам. Тим самим долучаємось до європейської акції «День без авто», – йдеться у повідомленні.

У Асоціації зазначили, що правила дуже прості, адже з собою потрібно взяти лише велосипед, самокат чи моноколесо і багаторазове горнятко. Зустріч відбудеться на площі Ринок з 08.00 до 09.00, де на учасників чекатимуть гарячі напої.

«Якщо ж вам не пасує час та місце зустрічі, ви просто насолоджуєтесь велопрогулянкою вулицями міста до свого офісу чи навчального закладу і тим самим доєднуєтесь до акції», – додають в Асоціації велосипедистів.

Читайте також: Як в уряді планують врегулювати рух електротранспорту 

Нагадаємо, що до Європейського тижня мобільності у Львові встановили дев'ять велопаркінгів на різних вулицях. Перелік адрес. Загалом буде 27 велостійок, а до кінця року планують встановити таких 50.

Довідково

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, яка заохочує місцеву владу запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види пересування. У Львові цей тиждень проводять вже водинадцяте.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!