Велосипедом по Львову взимку: «за» і «проти»

3310 1
Львівський велоактивіст Орест Олеськів розповів Tvoemisto.tv про досвід зимової їзди у "сніжних" північних країнах та про те, чи варто їздити Львовом на велосипеді взимку.
Фото з Facebook Stanislav Kostak

Фото з Facebook Stanislav Kostak

«Майже всю минулу зиму я їздив на велосипеді. Лише приблизно сумарно два тижні я був змушений відмовитись від цього», – каже активіст.

Читайте також: Як навчитись їздити на велосипеді. Пункти велопрокату у Львові

З його слів, досвід «велосипедних країн», в яких падає сніг, наприклад скандинавських держав, показує, що можна спокійно пересуватись велосипедом цілий рік.

«Холод не є перешкодою для їзди на велосипеді. Їхати, насправді, тепліше, ніж іти пішки», – зауважив велосипедист.

Проте, Орест Олеськів додає: «Проблемою у нас є сніг і ожеледиця. Зараз у нас переважно безсніжні зими і лише декілька днів в році насправді засніжено, так що не можна їздити. Чому в скандинавських країнах можна їздити цілий зиму і у сніжну погоду? Бо там вчасно прибирають сніг. Великою проблемою у нас є сніг в перемішку з піскосумішшю, яким переважно лежить на обочинах і тротуарах. Мені справді боляче спостерігати, як ця жижа забиває всі щілини мого велосипеда. В європейських країнах не посипають піскосумішшю. Там стараються чистити сніг, а посипають тротуари і дороги дрібненьким щебенем, а сіллю лише в ожеледицю і точково», – пояснив він.

Читайте також: 11 причин сісти на велосипед у Львові

«Звичайно їздити на велосипеді краще, якщо у вас достатньо навиків їзди і ви впевнені, що зможете тримати велосипед під контролем в екстрених ситуаціях. І, звичайно, краще замінити на зиму шини на ті, що мають виразніший «протектор», – радить велоактивіст.

Читайте також: 7 цікавих фактів про вело рух у Львові


Читайте також:
15 Грудня, 2014 16:41
Роман Все це класно,але культура наших людей і водіїв і пішоходів,просто зашкалює!!!Влітку їздити важко.Не має достатньо доріжок.На тротуарі пішоходи не дають проїхати,на дорозі-водії!!!Просто жесть.На зиму поставив свій велосипед в гараж.Нехай зимує до ліпших часів(((
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!