Велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автівок у Львові

2580 4
Львівські велосипедисти пропонують зменшити швидкість руху автомобілів містом зі 60 до 50 км/год. З відповідним листом-петицією вони звернулися до міського голови Львова з проханням звернутися від імені міста до Кабінету Міністрів України про необхідність негайних і рішучих дій, спрямованих на підвищення безпеки дорожнього руху і збереження людських життів.
фото: lav.org.ua, ukr.lb.ua, ukr.segodnya.ua

фото: lav.org.ua, ukr.lb.ua, ukr.segodnya.ua

ГО «Львівська асоціація велосипедистів» приєдналась до акції за дії щодо зменшення смертності від ДТП, яку провели велосипедні і пішохідні організації в Києві перед Кабінетом Міністрів України та у Харкові і Одесі.

Учасники акції вимагають внести зміни до Правил дорожнього руху та Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: знизити ліміт швидкості у містах із 60 до 50 км/год і зменшити ліміт нештрафованого перевищення швидкості із 20 до 5 км/год, а також розробити і затвердити новий порядок обліку дорожньо-транспортних пригод замість того, що був скасований Кабінетом Міністрів України.

Читайте також: 5 важливих фактів про крадіжки велосипедів у Львові

На думку громадських активістів, виконання цих вимог є однією з головних умов підвищення безпеки дорожнього руху в Україні та зменшення кількості загиблих і травмованих у ДТП, насамперед серед пішоходів та велосипедистів, які є найуразливішими  користувачами доріг.

«У 2015 на вітчизняних дорогах та автошляхах смертельні травми отримав 1961 пішохід і 270 велосипедистів, що складає близько 48% від усіх загиблих у ДТП. Понад 8 тисяч пішоходів і більш ніж 1,5 тисячі велосипедистів були травмовані. У 2016 ці показники погіршилися. Україна загалом посідає перше місце за смертністю серед пішоходів в Європі та серед країн колишньої СНД», – Віктор Козоріз, віце-президент громадської організації «Товариство учасників руху», голова Спілки захисту пішоходів.

Читайте також: У ЛЬВОВІ ЗАПРАЦЮВАВ МУНІЦИПАЛЬНИЙ ВЕЛОПРОКАТ. ЯК СКОРИСТАТИСЯ?

Охочі можуть підписати петицію в підтримку зниження ліміту швидкості онлайн. Для цього необхідно перейти за посиланням

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
16 Червня, 2016 12:08
Віталій Нічого дурного в цьому немає, в Європі усюди у містах ліміт 50, а такого поняття як похибка немає взагалі. Люди про що ми говоримо у нас найвища смертність на дорогах, виша ніж а АТО!!!!
22 Травня, 2016 12:22
666 ... в світі завжди були дУрні і дУрні з ініціативою ... в уркаїні до цього "переліку" додались активісти і активісти-роверисти ... Слава Україні ! ...
22 Травня, 2016 12:18
кузя Согласен!!! А то эти велосипедисты обьезжают стоящие на светофоре машины справа и поворачивают направо на красный свет, а потом им автомобилисты виноваты!! На пеш. переходе редко кто велосипед переводит как положено, а просто едут..Виляют по дороге,лезут во все тянучки справа-слева..Начать надо с них, скутеристов и мотоциклов, кот. тоже любят обгонять стоящие на светофоре авто справа
22 Травня, 2016 11:59
Володимир Нехай велосипедисти в першу чергу дотримуються ПДР, тоді і ДТП з їх участю буде менше !!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!