Велика Британія надасть Україні 600 ракет Brimstone

856 0
Британія також надішле Україні мінімум три батареї далекобійної глибокої артилерії AS-90 155.
фото: Systems

фото: Systems

Влада Британії в рамках нового пакету військової допомоги має намір передати Україні 600 ракет Brimstone. Про це повідомляє видання The Guardian.

За словами міністра оборони Бена Уоллеса, Британія «розблокувала» низку пакетів військової допомоги за останній рік та йде далі передачею Україні бойових танків Challenger 2. Також він запевнив, що Британія також надішле Україні мінімум три батареї далекобійної глибокої артилерії AS-90 155, низку броньованих машин, включаючи Bulldog.

«Сьогодні я можу сказати, що ми також відправимо ще 600 ракет Brimstone на театр бойових дій, що буде неймовірно важливо для того, щоб допомогти Україні домінувати на полі бою», – сказав він.

Читайте також: Велика Британія оголосила новий пакет військової допомоги Україні. Що увійшло

Британський член Міноборони додав, що Британія працюватиме зі США та іншими партнерами, аби переконатися, що цей пакет буде доставлений Україні належним чином.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги. Виступаючи в Палаті громад, Бен Уоллес сказав, що росія «жодним чином не змогла зламати волю українського народу» і «встигла втратити значну кількість генералів і командних офіцерів». Міністр додав, що цей пакет є «найважливішим на сьогодні для прискорення успіху України».

Для довідки

Brimstone – це ракета класу земля-земля або повітря-земля. Після виходу із пускової установки ракетний двигун розганяє ракету до надзвукової швидкості. Brimstone можна запускати у кількох режимах атаки: прямо чи опосередковано проти одиничних цілей, колони чи групи цілей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!