Велика Британія першою схвалила таблетки від коронавірусу

3282 0
Препарат «Молнупіравір» можна приймати вдома.
Фото: pharmaphorum.tm

Фото: pharmaphorum.tm

Велика Британія першою у світі схвалила препарат «Молнупіравір» проти коронавірусу, його можна приймати вдома. Про затвердження ліків повідомило Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA), передає Європейська Правда. 

Читайте також: ВООЗ схвалила індійську вакцину для екстреного використання

У агенстві зазначили, що препарат є безпечним та ефективним у зниженні ризику госпіталізації та смерті у людей із легкою та середньою формою тяжкості Covid-19, які мають підвищений ризик розвитку тяжкого захворювання. 

До таких факторів ризику належать ожиріння, літній вік (більше 60 років), цукровий діабет або хвороби серця.

Згідно з даними клінічних випробувань з’ясували, що найкраще приймати «Молнупіравір» на ранніх стадіях коронавірусу, тобто якнайшвидше після того, як підтвердився позитивний тест на коронавірус і протягом п’яти днів з початку появи симптомів. 

Читайте також: До кінця тижня в Україну має дійти майже три мільйони доз вакцини Moderna

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я дозволила екстрено використовувати вакцину Covaxin індійського виробника Bharat Biotech. Її рекомендують вводити людям від 18 років двома дозами з інтервалом у чотири тижні між двома щепленнями. Також додають, що згідно з дослідженнями вакцина Covaxin ефективна на 78%, а через легкість зберігання підходить для країн з низьким та середнім рівнем доходу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!