Велика Британія виділить 16 млн фунтів на гуманітарну допомогу для України

861 0
Ці кошти допоможуть забезпечити генератори, притулок, ремонт водогонів та мобільні медичні клініки.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Прем’єр Британії Ріші Сунак під час візиту до Києва заявив про наміри надати 16 млн фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу для України.

Джерело: Ріші Сунак під час спільної пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, «Європейська правда»

«Ми також надамо гуманітарну допомогу на загальну суму понад 16 мільйонів фунтів», – сказав Сунак.

У повідомленні британського уряду уточнюється, що 12 мільйонів фунтів буде надано на заходи реагування Всесвітньої продовольчої програми, ще 4 мільйони фунтів стерлінгів призначені для Міжнародної організації з міграції.

Читайте також: У Верховній Раді оцінили прямі збитки від ракетної атаки росії 15 листопада

«Ці кошти допоможуть забезпечити генератори, притулок, ремонт водогонів та мобільні медичні клініки», – пояснили в британському уряді.

Велика Британія також надсилає десятки тисяч зимових наборів для українських військових, призначених для екстремально холодної зими.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада приїхав до Києва та зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Це перший візит Сунака в Україну під час перебування на посту прем'єр-міністра.

Софіко Векуа
_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!