Велика сімка пообіцяла Україні понад 24 млрд доларів допомоги

2224 0
G7 анонсувала додаткову підтримку Україні.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

Міністри фінансів Великої сімки G7 анонсували додаткову підтримку Україні на суму понад 24 мільярди доларів на 2022 рік та висловили готовність її збільшити в разі потреби. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: «Зараз головне не те, що нам передадуть, а коли», – Уулеба про зброю від західних партнерів

Крім того, у заяві міністри висловили жаль щодо участі росії в міжнародних форумах, включаючи зустрічі Великої 20-ки G20, Міжнародного валютного фонду та Світового банку цього тижня.

«Міжнародні організації та багатосторонні форуми більше не повинні вести свою діяльність з Росією в звичайному режимі», – заявили міністри.

Напередодні, Україна звернулася до країн Великої сімки із проханням допомогти закрити дефіцит державного бюджету в розмірі 50 млрд доларів у найближчі півроку. Переговори з цього приводу тривають саме зараз (до 24 квітня) у Вашингтоні, де проходять весняні зустрічі МВФ та Світового банку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!