Великдень 2020: правила освячення паски і поліція біля церков. За спалювання сухостоїв за ґрати. «Твоє місто. Тиждень».

10271 0
Десятки тисяч гривень штрафу або навіть у тюрму — за спалювання сухої трави посилили покарання. Глави церков просять залишатися вдома і дивитися богослужіння онлайн, а поліція патрулюватиме біля церков. За порушення яких правил штрафуватимуть — дивіться у влозі «Твоє місто. Тиждень». А вже завтра о 16:00 долучайтеся до Великодня онлайн з «Твоїм містом». За святковими столами зберуться львів’яни, щоб поділитися спогадами про святкування у Шевченківському гаю, поспівати гаївок і передати святковий настрій. І пишіть у коментарях як ви святкуєте.

Великдень уже поруч, але спочатку трохи найважливіших підсумків.

За спалювання сухої трави тепер можна потрапити за ґрати - нардепи  прийняли відповідний закон. Штраф за спалювання сухої трави - від 3 000 до 21 000 гривень. За забруднення повітря — 30 000-61 000 гривень або обмеження волі до трьох років. А вже за знищення або пошкодження рослин від 2 до 5 років за ґрати, або від 91 000 до 153 000 гривень фінансового покарання. 

Ще думаєте, яку паску спекти: традиційну, сирну чи шоколадну? Ми підготовували для вас п‘ять рецептів у цьому матеріалі. А якщо не хочете пекти - маємо підбірку пекарень, які доставлять вам паску додому. 

Нагадаю про завтрашні святкування: глави церков просять вірян не наражатися на небезпеку і дивитися богослужіння онлайн. «Твоє місто» теж планує трансляцію з церкви Юра, її зможете подивитися на нашому сайті, Facebook-сторінці та Youtube-каналі. Але якщо люди прийдуть до храму і попросять посвятити їхні кошики, то їм не відмовлять. 

Водночас за тим, щоб біля храмів не було скупчень людей мають стежити правоохоронці. Якщо щось таке побачать, то спочатку будуть пояснювати, однак якщо це не спрацює, то штрафуватимуть. 

За правилами під час богослужіння в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, – це ті, хто забезпечують службу, допомагають її проводити і транслюють онлайн. Усі мають бути в масках чи респіраторах. Віряни зможуть зайти в храм після богослужіння. Якщо церква мала – по одній людині, якщо велика – то по двоє. 

А за такі заходи, як у Самборі, де прихожани однієї церкви пройшлися масовою хресною ходою по місту – відкриватимуть кримінальні провадження. 

На «Твоєму місті» на Великдень буде весело і традиційно – ми проведемо «Гаївки онлайн». Поговоримо про рецепти пасочок, про те, як господині готували інші страви, як родина святкувала за столом і про забави у Шевченківському гаю. Буде святково і тепло. 

Веселих свят і будьте здорові!

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!