Великий концерт Океану Ельзи та площа біля Храму святого Михаїла УГКЦ. Головне за добу

8998 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: Оля Осередчук

Фото: Оля Осередчук

Концерт гурту «Океан Ельзи». Вчора ввечері у Львові перед Львівським національним університетом іцм. І. Франка відбувся великий концерт гурту «Океан Ельзи». Продакшн-студія Tvoemisto.tv забезпечила технічну організацію трансляції. Дивитися трансляцію концерту наживо можна було на сторінці Tvoemisto.tv у Фейсбук, на нашому сайті на Ютуб-каналі.

Зміни у тарифах. В Україні з 1 жовтня 2021 року змінять тарифи на опалення, гарячу воду і електропостачання для населення. Зокрема, тарифи на опалення збільшать до 40%. Все буде залежати від населеного пункту. Середньозважена вартість однієї гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77-2433,90 грн/кв. м. А тариф на гаряче водопостачання складатиме 109,55-122,17 грн/куб. м. Тариф на електроенергію становитиме 1238,17 грн МВт-год (без ПДВ). Натомість у минулому кварталі цей тариф становить 613,16 грн МВт-год.

Новий завод кормів. У селі Хильчиці, що у Золочівському районі, відкрили новий сучасний завод «Коудайс Україна», який спеціалізуватиметься на виробництві мінерально-вітамінних добавок для сільськогосподарських тварин. Новий завод в Україні входить до групи компаній «Коудайс» (Нідерланди), який є світовим виробником кормів, преміксів та концентратів для свійських тварин та птиці, загальною кількість понад 90 заводів у 60 країнах світу.

Нові дерева для міста. Вже цієї осені у Львові планують висадити понад 2800 дерев. До висадки запрошують долучитись усіх охочих мешканців та підприємців.

Цікаво про площу біля Храму святого Михаїла УГКЦ. Проєкт Tvoemisto.tv про площу біля Храму святого архистратига Михаїла УГКЦ, колишнього Костелу кармелітів босих, де розташований монастир та колишній Святий Сад, кав'ярня «Кармель», паломницький центр «Рафаїл», медіа-хаб «Твоє Місто», гостинний дім, конференц-зали та магазин «Ніколаус».

Пішли на поправку. Дружина та маленька донечка львівського священника Петра Терлецького, які тривалий час перебували у лікарні, зараз почуваються добре. Хоча втома після перенесеного критичного стану, коли було вражено понад 90% легень, матір шести дітей Катерину так і полишила. Зараз Даринці 9 місяців. Вона рухлива та усміхнена. Її мама Катерина також почувається добре, інколи носить доньку у слінгу.

День сім’ї для військових. У Львові, на території військової частини 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, влаштували «День сім’ї». Свято для десантників, їхніх дружин та дітей влаштували прямо на території частини. Урочистий вечір розпочали з хвилини вшанування пам’яті воїнів, загиблих на Донбасі. Далі на усіх чекали розваги, батути, надувні гірки, смажені ковбаски, морозиво, солодощі та святковий концерт.

Розваги у Парку. У Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, що на вул. Дмитра Вітовського, 51 відкрили інтерактивну експозицію «Вражаріум». Безкоштовно, за попередньою реєстрацією, можна переглянути понад 40 інтерактивів та 6 VR-станцій, аби відвідати туристичні локації найрізноманітніших країн і відчути враження від мандрівки не покидаючи свого міста. У VR в окулярах віртуальної реальності можна піднятися на Еверест, опинитися на шоу Cirque du Soleil та вирушити на африканське сафарі, щоб зустрітися з левами та слонами.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!