Рада до кінця року ухвалить закони, необхідні для старту переговорів про вступ до ЄС

1558 0
Верховна Рада готує необхідний перелік законопроєктів, зокрема, ідеться про реформу Конституційного Суду.
Руслан Стефанчук. Фото: з відкритих джерел

Руслан Стефанчук. Фото: з відкритих джерел

До кінця року парламент ухвалить необхідні закони, потрібні для старту переговорів про вступ до Євросоюзу. Про це повідомляє голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. 

«Основна активність з євроінтеграційного треку у сесійній залі розпочнеться у вересні. Ми чітко знаємо, як нам виконати ті сім вимог, які отримала Україна майже місяць тому. Верховна Рада готує необхідний перелік законопроєктів, зокрема, ідеться про реформу Конституційного Суду − маємо запровадити конкурсну систему добору. Ми повинні інтегрувати міжнародні стандарти у питанні боротьби з відмиванням коштів, внести зміни у закон про олігархів тощо», − пояснює він. 

Читайте також: З'явилися результати опитування щодо щита на монументі Батьківщина-мати у Києві

За словами Стефанчука, парламент перебуває у тісній співпраці з Офісом президента, Кабінетом міністрів України та європейськими парламентами. 

«Що важливо для Верховної Ради України? Потім не переголосовувати. Якість − на першому місці. Дієвість − йде слідом. Реформи на папері нікому не потрібні», − додає він.

Нагадаємо, 23 червня лідери ЄС на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ. Тvoemisto.tv розповідає, що цей статус змінить для України і що кожен із нас може зробити, аби пришвидшити набуття членства в Європейському союзі. Більше тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!