Верховна Рада не змогла виділити гроші на боротьбу з коронавірусом та урізати виплати посадовцям

2989 0
Для внесення змін до державного бюджету забракло кількох голосів.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

На сьогоднішньому позачерговому засіданні Верховної Ради депутати розглянули законопроєкт про внесення змін до державного бюджету на 2020 рік.

Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, у законопроєкті ішлося про створення фонду для допомоги медикам на закупівлю обладнання та засобів індивідуального захисту на суму 97 млрд грн за рахунок скорочення інших видатків бюджету.

Читайте також: Парламент звільнив міністрів Іллю Ємця та Ігоря Уманського

Денис Шмигаль зазначив, що в новому проєкті документу зберігалось фінансування розвиткових статтей видатків бюджету – ремонту доріг, фінансування освіти та культури тощо. Водночас передбачалось скорочення зарплат посадовцям до щонайбільше 10 мінімальних зарплат.

Також у законопроєкті ішлося про додаткові 31 млрд грн на своєчасні виплати пенсій та інших соціальних виплат.

Утім, за зміни до бюджету проголосували лише 223 нардепи із необхідних 226 голосів. Тож вирішено скерувати законопроєкт на повторний розгляд у профільний комітет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!