Верховна Рада підтримала законопроєкт про інвентаризацію лісів

1091 0
Очікують, що завдяки інвентаризації зможуть отримати достовірну оцінку загальних запасів лісових насаджень.
фото: Високий Замок

фото: Високий Замок

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №2379, який дає законодавчі можливості розпочати національну інвентаризацію лісів. Про це повідомляє пресслужба Мінекоенерго.

«Завдяки проведенню Національної інвентаризації лісів отримають достовірну оцінку загальних запасів насаджень та визначені показники їхнього поточного приросту, необхідні для оцінки рівня інтенсивності лісокористування», – каже міністр Олексій Оржель.

Читайте також: На Львівщині планують створити карту вирубки лісів

Також серед основних завдань національної інвентаризації лісів:

  • збір та узагальнення інформації про стан та динаміку лісів та лісових ресурсів з використанням статистичних методів;
  • забезпечення органів державної влади оперативною інформацію про стан лісів та лісових ресурсів;
  • надання даних та матеріалів до державного лісового кадастру, державної системи моніторингу довкілля та для потреб міжнародної звітності України про ліси. 

 

У Міністерстві очікують, що завдяки інвентаризації лісів отримають достовірну оцінку загальних запасів лісових насаджень. Водночас серед наступних кроків – розробка порядку організації та проведення Національної інвентаризації лісів України, а також розробка Інструкції з проведення Національної інвентаризації лісів України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!