Верховна Рада планує продовжити воєнний стан та загальну мобілізацію

1765 0
Подовження планують ще на 90 днів.
Верховна Рада/Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада/Фото: з відкритих джерел

Парламентський Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді продовжити дію воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб. Про це повідомляє народний депутат Роман Костенко («Голос»). 

«Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки на своєму засіданні рекомендував прийняти за основу і в цілому законопроєкти, якими затверджуються Укази Президента України про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб. Очікуємо розгляду в залі найближчим часом», – пише він. 

Читайте також: Уряд хоче повернути акцизи на пальне

Додамо, що воєнний стан в України запровадили у перший день повномасштабного вторгнення росії – 24 лютого 2022 року. Верховна Рада двічі продовжувала воєнний стан на 30 днів, а 22 травня – на 90 днів, до 23 серпня. Так само з мобілізацією. 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкти №7481 та №7352, якими розширила перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!