Родичів загиблих на війні з росією не призиватимуть під час мобілізації

2655 0
В Україні розширили перелік осіб, які не підлягають мобілізації.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада ухвалила законопроєкти №7481 та №7352, якими розширила перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Таке рішення підтримали 282 народних депутати. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.  

Відповідно до запропонованих змін, від призову звільнили жінок та чоловіків, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час антитерористичної операції (АТО), операції об’єднаних сил на Донбасі (ООС) та під час дії воєнного стану.

Читайте також: ЗСУ вже знищили 40,5 тисячі окупантів, – Генштаб

Крім того, парламентарі ухвалили законопроєкт №7352, який передбачає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам. 

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти №7427 та №7429, які передбачають мораторій на підвищення комунальних тарифів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!