Верховна Рада скасувала держфінансування партій, які не набрали 5% на виборах

1448 0
До цього держава фінансувала партії, за які проголосували більше 2% виборців.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Верховна Рада скасувала державне фінансування партій, які не подолали 5% поріг на виборах парламенту. За відповідне рішення проголосували сьогодні, 2 жовтня.

Натомість партії, які набрали не менше 5% будуть отримувати соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на загальну кількість виборців по багатомандатному виборчому округу на останніх виборах у Раду. Зараз цей коефіцієнт становить дві соті.

Читайте також: Заява і пікети. Як Львівщина реагує на рішення президента про «Формулу Штайнмаєра». Фото

Додамо, що раніше держфінансування отримували й ті партії, які набрали 2% на парламентських виборах. За результатами останніх держава мала б фінансувати «Радикальну партію Олега Ляшка», «Силу і честь», «Опозиційний блок», «Українську стратегію Гройсмана», «Партію Шарія» та Всеукраїнське об'єднання «Свобода».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!