Політична реклама

Верховна Рада України хоче дозволити прийом у дитсадки невакцинованих дітей

1474 0
Новий зконопроект Верховнох Ради України скасовує заборону приймати у дитячі садки дітей без щеплень. Документ поки що прийнято лише в першому читанні, але він вже викликав запеклі суперечки серед батьків і медиків.

За словами Юрія Павленка, уповноваженого президента з прав дитини, в минулому році держава забезпечила вакцинами лише кожну третю дитину. У зв'язку з цим у батьків нещеплених малюків виникали проблеми з відвідуванням дитсадків. Ініціатива депутатів прибере норму ще радянських часів, - повідомляє сайт "ВКурсе".

Українські законодавці впевнені — прищеплювати поголовно й одразу від усіх хвороб не можна. І примусова вакцинація не покращує епідеміо-ситуацію, а лише дає привід для корупції.

Українські медики стурбовані через нову ініціативу Верховної Ради і закликають батьків не відмовлятися від вакцинації дітей. 

За словами лікарів, раніше від вакцинації відмовлялися не більше 8% батьків. Тепер їх кількість може зрости в рази. Особливо побоюються епідемії кору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!