Верховна Рада ввела штрафи за порушення карантину та спростила медичні закупівлі

6012 0
За порушення санітарно-гігієнічних норм платитимуть не лише підприємства, а й громадяни.
Фото: policy.info

Фото: policy.info

Верховна Рада України сьогодні, 17 березня, ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)». Про це повідомляє пресслужба парламенту.

У документі ідеться про введення штрафів для порушників карантинного режиму. Каратимуть не лише чиновників та підприємців, а й інших громадян.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Згідно із законом, порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм каратиметься накладенням штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17 – 34 тис. грн), на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 тис. грн).

У документі ідеться і про медичні закупівлі в умовах карантину та для запобіганню поширення коронавірусу в Україні. Так, закупівлі товарів, робіт та послуг, необхідних для цього, відбуватимуться без застосування процедур, передбачених ЗУ «Про публічні закупівлі», за 100-відсотковою попередньою передоплатою, а також медичні товари для боротьби з covid-19 будуть звільнені від ПДВ та ввізного мита.

Читайте також: Уряд дозволив скасувати залізничне та автобусне сполучення між областями

Кабінет міністрів контролюватиме ціни на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

Норми про медичні закупівлі та контроль за цінами Кабміном матимуть тимчасовий характер.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!