Верховна Рада визначила дату інавгурації Володимира Зеленського

6255 0
Новообраний президент вступить у повноваження наступного тижня.
фото: Reuters

фото: Reuters

Інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського відбудеться 20 травня о 10:00. Про це повідомляє Hromadske.

За таке рішення проголосували 315 депутатів Верховної Ради. Проект постанови подав депутат Віталій Купрій. Перед тим Рада не підтримала дві постанови про проведення інавгурації 19 травня.

Додамо, що сам Володимир Зеленський наполягав на призначенні інавгурації на 19 травня. У такому випадку за законом він встиг би розпустити Раду, якщо захоче цього і будуть законні підстави. Сам Зеленський казав, що говорити про розпуск Парламенту зарано, а його політрадник Дмитро Разумков пояснював, що вони наполягають на 19 травня, аби уникнути транспортного колапсу в Києві.

Читайте також: Народовладдя та добрі дороги. Що насправді обіцяє у своїй програмі Зеленський

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів Президента України, у якому чинний президент Петро Порошенко зі значним відривом програв актору та шоумену Володимиру Зеленському. Додамо, що Львівщина – єдина з усіх областей, де перемогу отримав Петро Порошенко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!